فهرست مطالب
Toggleدر حال حاضر با گسترش تکنولوژی شاهد تحولات زیادی در صنعت ساختمان سازی هستیم. امروزه روش های گوناگون و متنوعی در ساخت بناها مورد استفاده قرار می گیرد و در این بین روش هایی که دستیابی به هدف را راحت تر و سهل تر گرداند مورد توجه بیشتری نیز قرار می گیرد. در همین راستا استفاده از مصالحی مانند فایبر سمنت برد که وزن کمی دارند و یا به عبارت دیگر سبک هستند و به سازنده بنا امکان سریع سازی را می دهند در اولویت قرار می گیرند.
{ برای اجرای نمای فایبر سمنت برد، شرکت نیل سازه بهترین گزینه برای شما میباشد. }
سقف هر واحد ساختمانی یکی ازمهمترین قسمتهای هرساختمان است فایبرسمنت سقف کاذب می تواند انتخاب مناسبی باشد. فایبر سمنت برد ضد آب، سبک و ارزان، دارای ابعاد و ضخامت مختلف، قابلیت برش اختصاصی(cnc) است. سقف هر واحد ساختمانی یکی ازمهمترین قسمتهای هرساختمان است که در ساختمانها ی ویلایی و یا مجتمع های مسکونی وظایف مهمی مانند کنترل جریان هوا، جلوگیری از ورود باران و برف و رطوبت، تامین ایمنی به هنگام بروز خطر آتش سوزی،کنترل انتقال صدا، زیبایی و به طور کلی ایجاد شرایط مناسب جهت آرامش و رفاه حال ساکنان را دارا می باشد. بنابراین ایجادشرایط ایده آل درداخل ساختمان تاحدودزیادی به عملکرد وکارایی این عنصر ساختمانی ارتباط دارد.
اگر قصد خرید فایبر سمنت برد را در بهترین قیمت و کیفیت دارید، گروه نیل سازه بهترین انتخاب برای شما میباشد.
نحوه اجرای فایبر سمنت برد در سقف کاذب
فایبر سمنت با ضخامت ۴ میلیمتر در سه طرح متنوع گزینه ای ایدال به جای لمبه کاری فازی است .
از این محصول میتوانید به عنوان سقف زیر شیروانی ها ،سقف کاذب داخلی وخارجی استفاده کرد .
این محصول ضمن داشتن دوام طولانی نسبت به چوب طبیعی ،با ارایه نمای زیبا در طرح های مدرن شیار دار و فایبر سمنت طرح چوب
معایبی چون زنگ زدگی و پوسیدگی در لمبه های فلزی را مرتفع میسازد
و با توجه به وزن بسیار کم در (در حدود ۶ کیلوگرم در متر مربع )میتواند موجب صرفه جویی در آهن آلات زیر سازی گردد.
طرح فایبر سمنت برد برای سقف کاذب
- طرح چوب
- ساده شیار دار
- و چوب شیاردار
نحوه زیرسازی سقف کاذب قبل از اجرای فایبر سمنت برد
- نحوه زیر سازی سقف کاذب بدین صورت است که با استفاده از زیرسازی استاد و رانر لایه پوششی که صفحات سیمانی الیاف دار است بر روی شبکه زیرسازی محکم می گردد.
- در زیرسازی سقف دوم همانند زیرسازی درای وال فایبر سمنت عمل می شود لذا پس از اتصال المانهای عمودی (استاد) و افقی یا کمر کش ها (رانر) بوسیله پروفیلهای گالوانیزه اقدام به زیرسازی صفحات سیمانی الیاف دار می نمایند.
- شبکه زیرسازی سقف کاذب توسط مفتولهای فولادی به سقف اصلی متصل می گردند. پس از اتمام زیرسازی سقف، مرحله نصب فایبر سمنت برد شروع می گردد.
نحوه زیرسازی سقف کاذب در نصب فایبر سمنت برد
الیاف دار توسط پیچ های مخصوص فایبر سمنت بر روی شبکه زیرسازی و پروفیل های گالوانیزه پیچ شده و محکم می گردند.
در مناطق و کشورهایی که چوب در دسترس و ارزان است مانند کشورهای اروپایی و آمریکایی، از زیرسازی چوبی بجای زیرسازی فلزی استفاده می گردد.
قبل از اجرای سقف کاذب فاصله آن تا سقف اصلی و به عبارتی فاصله آویزها تا سقف باید مشخص گردیده و میزان بار وارده بر سقف با توجه به نیروها و فشارهای موجود برآورد و در محاسبات زیرسازی سقف دوم لحاظ گردد.
پس از زیرسازی سقف و نصب پانلهای سیمانی الیاف دار و در مرحله نهایی، باید اقدام به درزگیری و پرداخت نهایی پوشش سقف جهت رنگ آمیزی نمود. پانلهای سیمانی با قابلیت رنگ پذیری خود سازگار با هر نوع محیط داخلی بوده و قابل رنگ آمیزی هستند.
اجزای تشکیل دهنده فایبر سمنت برد سقف کاذب
فایبر سمنت ها که در واقع ترکیبی ازسیمان ، سیلیس و الیاف سلولوزی می باشند از بهترین، سبک ترین، زیباترین پوشش ها برای قسمت های مختلف ساختمان ها از جمله دیوارها ، سقف و کف به شمار می آیند . این محصولات که در طیف های رنگی گوناگون تولید می شوند با انعطاف پذیری خاص خود از بهترین پوشش های سقف کاذب به شمار می آیند.
زیر سازی و عایق بندی فایبر سمنت سقف کاذب
فایبرسمنت ها را میتوان بر روی مصالح مختلفی چون فلز، چوب، آجر، سیمان و… استفاده کرد؛ اما بهترین انتخاب برای زیرسازی این صفحات ال اس اف است. برای عایقبندی میتوان بین صفحات سمنت برد و سازه های ال اس اف ازانواع پلی استایرن،پشمشیشه، XPS،بتنهای سبک و…استفاده کرد.
کاربرد فایبر سمنت برد در ساختمان سازی
این صفحات به علت داشتن سطح صیقلی نیازی به نازککاری ندارند و این کیفیت سرعت و سهولت نصب آنها را بالا می برد. لازم به ذکر است محصولات فایبرسمنت درساختمان ها با کاربری های متنوع همچون ساختمان های اداری،تجاری، درمانی، خدماتی،مسکونی وهمچنین فضاهایی که در معرض رطوبت زیاد قرار دارند مانند استخرها قابل استفاده است.
انواع سقف کاذب فایبر سمنت برد بر اساس نوع زیرسازی
از جمله انواع سقف کاذب بر اساس نوع زیرسازی آن می توان به دو نوع سقف کاذب مشبک و سقف کاذب یکپارچه اشاره نمود.
سقف کاذب مشبک
همانطور که از نام آن مشخص است از شبکه زیرسازی مشبک تشکیل شده که تایل های فایبر سمنت بر روی آن نصب می گردند. شبکه زیرسازی مشبک توسط آویزهای قابل تنظیم به سقف اصلی متصل می گردند. این نوع سقف ها با توجه به وجود فضای مابین سقف دوم و اصلی امکان عایق بندی صوتی و حرارتی را فراهم می سازند. تایل های فایبر سمنت برد روی شبکه مشبک زیرسازی قرار گرفته و پوشش سقف را تشکیل می دهند. انواع تایلهای ساده، طرحدار و شیاردار، طرح چوب و دکوراتیو قابل استفاده در سقف کاذب هستند.
سقف کاذب یکپارچه
عملیات زیرسازی همانند درای وال فایبر سمنت اجرا می گردد. پس از اجرای استاد و رانر زیرسازی و نصب پروفیلهای گالوانیزه بر روی آن، پانل های سیمانی الیاف دار بوسیله پیچهای مخصوص فایبر سمنت به پروفیلهای گالوانیزه زیرسازی متصل می گردند. پس از پایان عملیات درزگیری می توان سطح پانلها را رنگ آمیزی نمود. همچنین در صورت بکار بردن صفحات فایبر سمنت برد طرح چوب و یا دکوراتیو پس از نصب آنها بر روی زیرسازی سقف، سقف کاذب بدون هر گونه عملیات نهایی و اضافی آماده بهره برداری است.
نکات مهم در اجرای سقف کاذب در فایبر سمنت برد
توجه به یکسری نکات مهم در اجرای سقف کاذب جهت نصب بدون عیب و نقص سقف و جلوگیری از بروز خسارت و مشکلات احتمالی ناشی از نصب غیر اصولی الزامی است.
توجه به این نکات فنی و ریز اگر چه ممکن است در دید اولیه زیاد حایز اهمیت جلوه نکند ولی واقعیت این است که رعایت همین نکات ساده می تواند اجرای اصولی سقف کاذب و عملکرد حداکثری آنرا به همراه داشته باشد.
از جمله نکات مهم در اجرای سقف دوم فایبر سمنت برد می توان به موارد ذیل اشاره نمود.
۱-خط تراز سقف بر روی دیوارهای جانبی آن باید مشخص و تعیین گردد تا سطح تراز سقف دوم رعایت شود.
۲- جهت اتصال سازه تراز سقف کاذب به دیوارهای جانبی باید از پیچهای مخصوص استفاده و دیوارهای جانبی را به استادها متصل نمود.
۳-چنانچه دیوارهای جانبی سنتی بوده و دارای مراحل نازک کاری و گچ کاری است، پس از اتمام کلیه مراحل نسبت به زیرسازی اقدام می گردد.
۴- نصب سازه تراز در سقفهای کاذبی که نیاز به عایق بندی صوتی و حرارتی هستند الزامی است.
۵- قبل از اجرا و نصب آویز سقف کاذب، وضعیت و استحکام سقف اصلی باید مورد بررسی قرار گیرد تا موجب بروز خساراتی احتمالی در آینده نگردد.
۶- نصب آویزها باید تنها به سقف اصلی صورت پذیرد. نصب آویز به اجزای تاسیسات واقع در پشت سقف کاذب به هیچ عنوان جایز نیست.